Seccions GEM

TOTES LES SECCIONS

Aquestes son les seccions del GEM

Caminades per Bellver

Caminades per Bellver

Activitat complementària com a millora de la marxa nòrdica i / o entrenament per tal d’aconseguir un manteniment físic en forma.

Camins i passes

Camins i passes

Aquesta oferta d’activitat pretén que gent amb ganes de caminar pugui fer-ho al seu nivell i ritme, gaudir de l’entorn i de la companyia. Son sortides per a tothom adaptades als participants.

El mitjà de transport preferentment serà amb servei públic.

Camins i pobles

Camins i pobles

Camins i pobles pretén visitar i conèixer l’interior d’un poble, el seu llegat cultural, econòmic i polític i, també, conèixer l’entorn, els seus camins rurals, possessions, molins, talaiots, etc… històries i vivències de la gent al camp i al poble. 

Activitats Cultura

Cultura

L’excursionisme com a activitat lligada als aspectes històrics, patrimonials, geològics, etnològics, botànics i toponímics està present en les diferents sortides que organitza aquesta secció, que proposa rutes que harmonitzen l’interès d’una marxa amb un altre de caire cultural. Per a grups nombrosos de persones no tan avesades a rutes dures i difícils. Encara que les rutes són de dificultat mitjana / baixa, excepcionalment hi pot haver alguna sortida d’alta dificultat. El trasllat és amb autocar.

Dies Feiners

Dies feiners

Excursions que es realitzen un dia entre setmana, feiner per als qui fan feina i lliure per als jubilats o desenfeinats. Es volen trobar rutes originals, fora dels itineraris més clàssics, descobrint nous tiranys, vells camins de carro o de bístia ja oblidats i amb prou feines trescats, paisatges inesperats de la nostra geografia, però, també camins bons de fer, rutes per gaudir de l’entorn.

Esdeveniments

Esdeveniments

Secció que organitza diverses activitats durant l’any en curs, com el Sopar de Muntanyencs, Travessa de Tramuntana, marxa senderista, etc. Pretén crear activitats on una diversitat de socis/sòcies puguin participar i trobar-se entre membres de diferents seccions.

Activitats Familia

Familiars

La Secció de Familiars és un nou projecte que s’incorporarà l’any 2022 amb la pretensió de donar cobertura a una demanda cada cop més present, Hi podran participar pares amb els seus fills, qualsevol edat, i fins i tot padrins, concos,… Aquesta Secció vol fer arribar l’esperit muntanyenc a l’àmbit familiar, rutes d’encant adaptades al nivell familiar que inclou activitats i coneixements de la cultura muntanyenca.

Activitats infantil

Infantils / Juvenils

El GEM ofereix la possibilitat d’introduir en l’excursionisme els més petits. Així, hi ha un grup de monitors disposats a fer gaudir  petits i joves dels encants que amaguen les nostres muntanyes. Cada mes organitzen una acampada de cap de setmana.

Joves del GEM

Joves

Som un grup obert a joves federats d’entre 18 i 26 anys. La nostra intenció és fer activitats de muntanya de tot tipus, desde excursions i travesses a barrancs i escalada. A més volem aprofitar per posar en marxa projectes que ens facin il·lusió i participar en voluntariats lligats a la muntanya.

Activitats Marxa Nórdica

Marxa nòrdica

La Secció de Marxa Nòrdica, recentment incorporada al GEM, ofereix una manera senzilla, natural i eficaç de millorar la pròpia condició física i tonificar la musculatura, independentment de l’edat, el gènere i la preparació física del practicant. Si s’utilitza adequadament la tècnica proposada, amb l’ús correcte dels bastons, la feina física recau sobre la major part de la musculatura corporal, sense carregar de manera excessiva les articulacions, amb tots els beneficis que representa per a completar un bon entrenament. El trasllat és amb vehicles particulars.

Matinals

Matinals

Aquesta Secció pretén que les sortides acabin devers migdia, oferint la possibilitat de finalitzar-les o de compartir el dinar a algun indret agradable o qualque vegada a un restaurant.
Habitualment són sortides circulars, compartim els cotxes particulars, la qual cosa ens permet més independència i flexibilitat.
Les sortides matinals tenen un format totalment versàtil; algunes són passejades matutines per acabar fent una torrada, altres són excursions que poden ser més exigents, com també de caràcter més cultural, de recerca, d’explorar coves o algun indret poc conegut, o poden introduir alguna dificultat.
Cal, abans d’apuntar-se, comprovar a la circular el sistema MIDE, on figura la dificultat tècnica. Així i tot, en cas de dubte consultau amb Secretaria o el responsable de la Secció.
Les Matinals són excursions idònies per conèixer gent i passar-ho bé, on una experiència agradable, conviden a interactuar i crear amistats noves.
Activitats No Frissam

No frissam

Excursions o travesses de tot un dia, semblants a les de Trekking, però de dificultat més baixa i a un ritme més tranquil. Igualment es tracta de trobar rutes originals descobrint paisatges inèdits de la nostra geografia. Per a grups nombrosos, el trasllat és amb autocar, sempre i quan superin les 21 persones, en cas contrari les sortides s’organitzaran en cotxes particulars.

Activitats Nocturnes

Nocturnes

Les Nocturnes són excursions que d’horabaixa, principalment durant l’estiu, en el que els dies són llargs i calorosos, que tenen l’objectiu d’anar a llocs propicis per contemplar el llostre i les postes de sol. Acabam la Nocturna compartint un sopar de germanor.

Les dificultats de les Nocturnes són molt variades, heterogènies i que, per tant, no segueixen cap patró comú, el que fan que siguin diversificades i diverses les unes de les altres. Tant podem fer una passejada de dues hores com una excursió de més durada, llarga i de vegades feixuga, tant per la calor com pel desnivell positiu i negatiu, així com per les característiques tècniques que puguin tenir. Aquestes excursions només van dirigides a les sòcies i als socis del GEM.

Responsable de la Secció: Tomeu Porcel Pons (WhatsApp 615425796)

Activitats Torrents

Torrents

Aquesta Secció proposa el recorregut, davallada i coneixement dels torrents esportius més destacats de la nostra Serra des d’un punt de vista instructiu, facilitant-ne l’accés a persones que potser mai s’aventurarien pel seu compte en un itinerari d’aquestes característiques. Per això, s’organitzen periòdicament cursets d’iniciació i continuació que serveixen per introduir-se en el món de la verticalitat i conèixer nous indrets que ens amaga la nostra estimada illa de Mallorca. Per a grups reduïts, el trasllat és amb vehicles particulars.

Trekking Avançat

Trekking

Excursions o travesses de tot un dia intentant trobar rutes originals, fora dels itineraris més clàssics, descobrint als nostres socis i amics nous tiranys, vells camins de carro o de bístia ja oblidats i amb prou feines trescats, paisatges inesperats de la nostra geografia. Per això, es procura establir un calendari de rutes poc conegudes (amb poques excepcions) que sovint discorren per llocs sense camí o que pugen als cims “de sempre” per nous i originals itineraris. Estan dirigides a grups nombrosos de persones avesades a rutes de dificultat mitjana / alta i el trasllat és amb autocar.

Trekking Avançat

Trekking avançat

Són itineraris recomanats només per a muntanyencs amb gran experiència, ja que sovint van fora de camí, amb grans desnivells, horaris durs i considerable dificultat tècnica. És habitual l’ús de cordes per a seguretat o per a rapelar. Per a grups reduïts de persones i el trasllat és amb vehicles particulars.

Activitats Torrents

Espeleologia

La Secció programarà excursions per visitar coves. Aquestes sortides sempre es realitzaran amb el guiatge d’espeleòlegs experimentats de la FBE i només hi podran participar els socis del GEM que estiguin federats a la FBE, la Federació Balear d’Espeleologia.

Responsable de la Secció: Tomeu Porcel Pons (WhatsApp 615425796)

 

Activitats Torrents

Viatges GEM

Secció que organitza diversos viatges durant l’any en curs. Presenta els programes detallats i amb la suficient antelació per poder inscriure’s.

 

Trekking Avançat

Sant Bernat de Menthon

El dia 15 de juny és la festivitat de sant Bernat de Menthon, patró dels muntanyencs. Per aquest motiu, el diumenge més proper a aquesta data es commemora la festa en honor d’aquest Sant. Per a aquesta celebració se cerca cada any un indret diferent, poc conegut i escassament transitat, on es reuneixen els muntanyencs de matinada per contemplar la sortida del sol i celebrar els actes religiosos i festius d’aquesta jornada dedicada al nostre patró. Durant molts d’anys aquesta diada va esser organitzada pel GEM. Actualment l’organitza “l’Arreplegada de Grups Excursionistes de Mallorca”.

Activitats No Frissam

Travessa Serra de Tramuntana

El GEM i la Secció de Muntanya del Club Pollença organitzen cada any durant un dels ponts del mes de desembre aquesta activitat, que també compta amb la col·laboració de la Federació Balear de Muntanyisme i la Caixa de Pollença Colonya. Els participants que hi assisteixin hauran de travessar tota la Serra en tres llargues i dures etapes que els portaran d’Andratx fins a Pollença, per més de cent quilòmetres de camins, tiranys i passos.

Carretons i someres

Aquesta secció vol fer excursions més bones de dur atenent els socis/sòcies més majors i que encara volen caminar per la muntanya, camins bons de fer d’unes tres hores i si cal dinar a taula.

 

Muntanyisme i natura

Secció que vol donar protagonisme al concepte de muntanyisme i tenir una representació a l’administració per tal de col·laborar amb la gestió.

 

Grup Excursionista de Mallorca

Som una entitat dedicada a la pràctica i a la potenciació de les diferents especialitats esportives i ambientals que tenen com a marc d’actuació la muntanya.

Contacte

grupexcursionistamca@gmail.com

President

Mòbil +34 682 659 843

Horari d’atenció per telèfon: dilluns i dimecres de 18 a 20 hores.

Horari d’atenció per WhatsApp: 24 hores dilluns a diumenge.

Vicepresident

Mòbil +34 639 326 664

Informació per WhatsApp, se contestarà a partir de les 20 hores de dilluns a divendres.

Problemes i temes relacionats amb el web.

Direcció i horaris

Centre Flassaders
Carrer Ferreria, 10.
07002. Palma, Illes Balears
Dilluns de 17.30 h a 19.30 h.
Agost tancat.