Història

SOBRE EL GEM

SOBRE EL GEM

Grup Excursionista de Mallorca

Som una entitat dedicada a la pràctica i a la potenciació de les diferents especialitats esportives i ambientals que tenen com a marc d’actuació la muntanya.

El Grup Excursionista de Mallorca (GEM), és una entitat dedicada a la pràctica i a la potenciació de les diferents especialitats esportives i ambientals que tenen com a marc d’actuació la muntanya. A més de la promoció de l’excursionisme com a activitat esportiva, procura la difusió dels valors naturals i culturals de la serra de Tramuntana i de molts altres indrets de l’Illa. El medi natural és patrimoni de tots, d’ell depèn la nostra qualitat de vida. Coneixent-lo aprenem a estimar-lo i conservar-lo.

Creat l’any 1973 a Palma, i estructurat en les categories d’infantils, juvenils i sèniors, compren les àrees d’excursionisme, d’escalada, de torrents o barranquisme i viatges.

El GEM constitueix un punt de referència inqüestionable per a tots els que desitjam un excursionisme associat i una pràctica esportiva regulada amb les garanties que ofereixen les Federacions Balears de Muntanyisme i Escalada i d’Espeleologia, a les quals el GEM es troba integrat.

El GEM ofereix una constant vivència de la muntanya, amb múltiples activitats organitzades amb la finalitat de gaudir del seu encant, de protegir el marc natural i d’adquirir uns bons nivells tècnics i culturals.

Per això, la pedagogia sobre temes muntanyencs en forma de cursets i de jornades d’estudi, així com el suport documental a partir de una biblioteca especialitzada, de l’intercanvi de publicacions i de material cartogràfic, és un plantejament prioritari de la nostra activitat.

Publicà la revista Penyal en dues etapes: la primera, entre els anys 1977-79 on s’editaren els set primers números, i una segona etapa, entre els anys 1988-89, on se n’editaren quatre números més, del 8 a l´11. Més recentment publicà un “Anuari” (2000 – 2007). Aquestes publicacions recullen les activitats realitzades pels seus membres. A més, ha coeditat la col·lecció de llibres ‘Quaderns de muntanya’.

En el GEM hi té cabuda tothom. Volem que els nostres socis s’hi sentin a gust, participant en les nostres activitats i, si ho desitgen, col·laborant en la preparació i realització d’aquestes.

Al GEM hi trobaràs un ampli i acollidor local i el suport tècnic i documental d’una biblioteca especialitzada. A més, la nostra entitat t’assegura una activitat esportiva segura, sostenible i enriquidora.

El Grup Excursionista de Mallorca ha estat guardonat amb el Premi Francesc de Borja Moll 2002 de l’Obra Cultural Balear.

Reportatge d’IB3 sobre el 50 aniversari del GEM, aquí

SOBRE EL GEM

Junta Directiva

L’equip.

Tomeu Porcel Pons

Tomeu Porcel Pons

PRESIDENT

Som soci federat del GEM des de l’any 1973 i responsable de la Secció de Matinals des de l’any 2015. Em consider un muntanyer en el sentit “simbòlic i emocional”, dels que començàrem a trescar per la muntanya ara fa 50 anys, entenent l’afició des d’un punt de vista de la col·laboració enfront de la competició.

Som amic dels meus amics i, de totes les meves aficions, l’excursionisme és la que m’ha regalat més amistats i moments d’alegria. Per a mi, més important que on vaig, és amb qui hi vaig.

He assumit la presidència amb una actitud d’il·lusió, compromís i agraïment. Agraïment a totes les persones que ajuden, col·laboren i participen fent que el GEM camini. Compromís a col·laborar, evidentment amb entrega, altruisme, generositat i diligència. Amb la il·lusió de seguir compartint experiències agradables i satisfactòries emmarcades en l’àmbit esportiu, social i cultural de la muntanya.

Joan Sintes, Vicepresident

Joan Sintes Janer

VICEPRESIDENT

Compromis per quatre anys a la tasca de vicepresindent per dur endavant les tasques que mantenen viu el club, i a l’hora transmetre la il·lusió per que els més joves agafin el relleu i la responsabilitat.

Joan Miralles, tresorer

Joan Miralles Rossinyol

TRESORER

Nascut a Bunyola l’any 1987. Soci federat del GEM des de 2022, on he tengut la sort de trobar un grup ben avingut amb el que he pogut conèixer i estimar millor l’interessantíssim patrimoni cultural i natural que tenim a Mallorca. Des de 2024 particip en la gestió del GEM de manera més activa com a tresorer i corresponsable de la secció de No Frissam amb la il·lusió de tenir l’oportunitat de contribuir al manteniment de quelcom alhora tan necessari i sovint tan poc valorat com és el de fer camí i cultura a través de l’associacionisme i l’excursionisme.

 

Jordi Soler, Vocal

Jordi Soler Vallespir

VOCAL

Jordi Soler Vallespir, nascut a Palma, l’any 1980. Soci del GEM des del 2013, poc després de tornar a viure a Mallorca, amb la intenció de conèixer i trescar per la Serra. Vaig trobar-hi un grup fantàstic i molt ben avingut. També he pogut conèixer els Pirineus en algunes de les etapes de la Transpirinenca. Vaig agafar encantat el relleu de l’anterior Junta; intentant donar continuïtat a la seva gran tasca realitzada els últims anys. El principal valor del club són la qualitat humana dels seus socis i l’ambient tan bo de companyonia que hi ha a les diferents sortides de cada una de les seccions.

Toni Morey, Secretari

Toni Morey

SECRETARI
Grup Excursionista de Mallorca

Som una entitat dedicada a la pràctica i a la potenciació de les diferents especialitats esportives i ambientals que tenen com a marc d’actuació la muntanya.

Contacte

grupexcursionistamca@gmail.com

President

Mòbil +34 682 659 843

Horari d’atenció per telèfon: dilluns i dimecres de 18 a 20 hores.

Horari d’atenció per WhatsApp: 24 hores dilluns a diumenge.

Vicepresident

Mòbil +34 639 326 664

Informació per WhatsApp, se contestarà a partir de les 20 hores de dilluns a divendres.

Problemes i temes relacionats amb el web.

Direcció i horaris

Centre Flassaders
Carrer Ferreria, 10.
07002. Palma, Illes Balears
Dilluns de 17.30 h a 19.30 h.
Agost tancat.