SOBRE GRUP EXCURSIONISTA DE MALLORCA

Responsables activitats

RESPONSABLES

Equip, responsables seccions i col·laboradors

Som una entitat dedicada a la pràctica i a la potenciació de les diferents especialitats esportives i ambientals que tenen com a marc d’actuació la muntanya.

Pep Roig, Responsable d'activitats infantils i Juvenils

Pep Roig

RESPONSABLE D’ACTIVITATS INFANTILS I JUVENILS

La meva relació amb els Infantils i Juvenils del GEM es remunta a l’any 2007. Vaig començar a participar-hi com a infantil quan Alfonso Navarro exercia de monitor. Aquestes sortides les record com una evasió amb un grup on els joves inquiets ens organitzàvem, ens cuidàvem i actuàvem sense cap temor. Mes tard, amb en Joan Vicenç Pol com a responsable, vaig anar fent el pas de participant a monitor. Ara ens encarregam plegats de les sortides mensuals i des de fa quatre anys jo organitz sortides fora de Mallorca. Gaudim d’un grup de joves molt motivat i cohesionat dins un ambient de complicitat. Això fa possibles les experiències enriquidores que els construiran i recordaran sempre. Formar part d’aquesta intensitat i potenciar-la al mateix temps que els donam una formació tècnica i sensible de la muntanya és el que em mou a seguir-hi dedicant el meu esforç, així com en el seu moment feren amb mi.

Responsable Familiars

Familiars

RESPONSABLE D’ACTIVITATS FAMILIARS
Auba Capó i José Simó<br />
Responsable d’activitats de Trekking Avançat

Auba Capó i José Simó

RESPONSABLE D’ACTIVITATS DE TREKKING AVANÇAT

Socis del GEM desde 2016. La muntanya és per a nosaltres la forma de disfrutar i compartir la vida, és allà on hi dediquem gran part del nostre temps lliure: ja sigui a fer una passejada, com una exposada cresta, un torrent o l’escalada.

A través del GEM hem ampliat els nostres límits, habilitats i capacitats tècniques a la muntanya. Això ens ha permés visitar i disfrutar d’ambients que fa uns anys ni ens haguéssim imaginat. Hem conegut indrets de l’illa amagats i fins a les hores completament desconeguts per nosaltres. I el que més valor ens ha aportat, són les amistats que hem guanyat compartint aquestes activitats.
Sebastià Perelló<br />
Responsable d’activitats de Torrents<br />

Sebastià Perelló

RESPONSABLE D’ACTIVITATS DE TORRENTS

Apassionat dels esports des de la infància, fa uns anys vaig descobrir el barranquisme i l’impressionant, increïble, sorprenent, espectacular i fantàstic món que amaga, així que des de llavors vaig decidir formar-me per gaudir amb totes les garanties de seguretat d’aquest fascinant esport de risc.

Tomeu Porcel Pons<br />
Responsable d’Activitats Matinals

Tomeu Porcel Pons

RESPONSABLE D’ACTIVITATS MATINALS

Som el responsable de la secció de Matinals des de l’any 2015, tasca que vaig assumir amb una actitud de servei altruista. Ha estat una experiència molt enriquidora i em sent content i agraït per totes les amistats que he fet compartint l’afició de trescar per la muntanya, aprenent junts a millorar com a persones empàtiques, responsables, confiables i amb sentit de l’humor, compartint valors humanistes i democràtics.

M’encanten les excursions que acaben a migdia i poder aprofitar l’oportunitat de dinar plegats, compartint taula i gaudint de la sobretaula fent quatre bromes i unes rialles (evidentment, unes cerveses o una copa de vi ajuden!). Partint sempre cap a casa per gaudir del que queda de dia amb ganes de tornar-nos a trobar.

Xisca Palou Martí<br />
Responsable d’activitats de Trekking

Xisca Palou Martí

RESPONSABLE D’ACTIVITATS DE TREKKING

Responsables d’activitats de trekking
Som na Xisca Palou, i som sòcia del GEM des de 2017, secretària de la Junta directiva durant quatre anys, del 2018 al 2022, i actualment som responsable de la secció de trekking amb en Xisco Mas.
En Xisco Mas és soci des de fa un grapat d’anys, i en els darrers anys ha pogut gaudir de les nostres excursions i s’ha engrescat de manera generosa i amb entusiasme. Un dels aspectes més enriquidors del GEM és la possibilitat de trobar amistats i persones amb afinitats
comuns.
Ens agrada trescar per la muntanya, descobrir noves rutes i paisatges poc coneguts, i cada sortida és un repte per aprendre, compartir i connectar amb la natura.

Pep Sellés<br />
Responsable d’activitats de Dies Feiners

Pep Sellés

RESPONSABLE D’ATIVITATS DE DIES FEINERS

Palma, 1956. Metge i òptic. Casat. Dos fills. L’excursionisme encarna uns valors en què crec: natura, patrimoni cultural i històric, tolerància, aprendre dels altres i, sobretot, mantenir la salut.

Joan Sintes Janer<br />
Responsable d’Activitats de Dies Feiners

Joan Sintes Janer

RESPONSABLE D’ACTIVITATS DE DIES FEINERS

Membre del GEM als anys 1975 a 1982, en aquests anys vaig fer de monitor de la Secció d’Infantils, també al Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca i al GOB.
Vaig assistir a molts cursets relacionats amb l’esplai i pedagogia infantil, recursos i dinamisme.

Col·laboració amb activitats relacionades amb els clubs, viatges al Alps, Pirineus i sobre tot a Mallorca. Per la meva professió i interès pels mapes he aprofundit en les noves tecnologies, apps, gps, i som membre participatiu a Wikiloc.

A l’any 2009 vaig iniciar-me al Nòrdic Walking i vaig formar el grup d’Amics de Nòrdic Walking.

La temporada 2018 em torn a incorporar al GEM i em faig responsable, conjuntament amb Pep Sellés, de la Secció Dies Feiners.

Guillem Daviu<br />
Responsable d’activitats de Cultura

Guillem Daviu

RESPONSABLE D’ACTIVITATS DE CULTURA

Vaig néixer fa molt de temps el segle passat. Sempre m’ha agradat la natura, la cultura i el senderisme.

He viscut 7 anys a Lluc i 2 a Sant Honorat de la muntanya de Randa. O sigui molta muntanya. També m’agrada la mar per gaudir i com part indissociable d’una única natura que està en perill i hem de preservar.

He fet estudis d’història, de pedagogia i de llengües (català, anglès i alemany ) i m’he guanyat la vida de professor i ara de jubilat faig un voluntariat a una escola d’adults. Som soci del GEM des de mitjans anys 1980.

Enrique Ruiz<br />
Responsable d’Activitats de No Frissam

Enrique Ruiz

RESPONSABLE D’ACTIVITATS  DE NO FRISAM

Vaig nèixer a Palma a l’any 1972. Des de que era petit, m’han costat molt les activitats físiques i he estat força sedentari. Però, a l’any 2010, animat per dues companyes de feina, vaig decidir que volia fer el Camí de Santiago. Com a entrenament per fer el Camí, una d’aquestes companyes i amiga meva em va convèncer que m’apuntés a dues excursions per la Serra. Una d’aquestes excursions va ser amb el GEM, grup que jo encara no coneixia. Vaig trobar una colla de persones molt càlida que em va ajudar i animar a tornar més vegades.

Des de llavors, de mica en mica, he fet més excursions amb el GEM fins que, finalment, a l’any 2015 em vaig fer soci.
Encara que no camin gaire ràpid i que em costa grimpar, el muntanyisme s’ha convertit en la meva gran passió. M’encanta recórrer els camins de l’illa i fer cims. Esper fer-ho el millor que pugui a aquesta nova etapa.

Joan Mulet<br />
Responsable d’activitats de viatges i esdeveniments

Joan Mulet

RESPONSABLE D’ACTIVITATS DE VIATGES I ESDEVENIMENTS

Soci del GEM des de l’any 2010. Compromès amb l’excursionisme com activitat segura i respectuosa amb el medi ambient, amb els valors naturals i culturals de l’Illa de Mallorca i amb el companyonia i participació dels socis. Orgullós de pertànyer a aquest club.

Margarita Palmer<br />
Responsable xarxes socials, premsa i imatge

Margarita Palmer

RESPONSABLE XARXES SOCIALS, PREMSA I IMATGE

Sòcia del GEM des de l’any 2019, sempre m’ha agradat trescar per la Serra de Tramuntana i descobrir nous racons. La muntanya és el meu lloc per desconnectar, reconnectar i m’aporta llibertat. Sóc aficionada a la fotografia i a les xarxes socials on he pogut compartir experiències amb altres muntanyencs que m’han animat a superar-me dia a dia. Col.laborar en aquesta tasca és la meva petita contribució al club en el qual m’he sentit molt ben acollida des del primer dia.

Guiem Roig Suñer<br />
Col·laborador d’activitat Camins i Passes

Guiem Roig Suñer

COL·LABORADOR D’ACTIVITATS CAMINS I PASES

Hola soc en Guiem, des de fa anys vinculat a l’Entitat i soci del Gem, curiosament serà el primer cop que tinc una tasca encomanada pel Club directament. Les feines fetes abans a l’entorn muntanyenc han estat mes vinculades a la FBME que al GEM directament.

El meu vincle amb el mon de la Muntanya i el Club ve de lluny vaig ingressar com a juvenil, ara ja sénior caminant, vaig fent…..
Al llarg dels anys un poc de tot. Alguna temporada fins hi tot res de res.

La tasca encomanada serà de senderisme, activitat prevista caminades amb eixides moderades per l’esforç a invertir, el ritme adequat al grup (tira tira sense badar) vigilant al mes lent, anar agrupats.

Així que Camins i Passes, els camins son per fer passes i aquestes per avançar consolidant l’amistat i el teixit social que sustenta el club Grup Excursionista de Mallorca

Xisco Fiol Puigserver<br />
Responsable d’activitat Marxa Nòrdica

Xisco Fiol Puigserver

RESPONSABLE D’ACTIVITATS MARXA NÒRDICA

Som un nouvengut del GEM, no per novell mancat d’experiència a la Marxa Nòrdica. La temptadora proposta de l’entitat no m’ha fet dubtar de la seva filosofia i venc disposat a donar-ho tot. Em vaig iniciar el mes d’octubre de 2009 quan el Consell de Mallorca promocionava el nordic walking i posteriorment vaig seguir la meva formació en els clubs Nordic Walking Illes Balears, Nordic Walking Mallorca, Escola de Nordic Walking i Nordic Walking Salut. Som instructor de Nordic Walking Original Espanya.

Instructor del mètode Bungy Pump de nordic walking amb José Manuel Fernández Molina. Col·laboració amb Tolo Verd i Silvia Espinosa per confeccionar el primer reglament de nordic walking competitiu.

Àrbitre de l’Escola Espanyola de Nordic Walking. Instructor i àrbitre de competició de marxa nòrdica de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada.

Tomeu Porcel Pons, Responsable secció d'Espelologia

Tomeu Porcel Pons

RESPONSABLE SECCIÓ D’ESPELOLOGIA

Un temps, l’excursionisme abraçava des d’anar d’excursió a transitar per torrents, grimpar, escalar, visitar coves, reconèixer la flora i la fauna, i en el meu cas, aficionar-me a l’ornitologia. Vaig començar a visitar coves de ben jove, cap als anys 1973/74. Inicialment, ho vaig fer de la mà dels germans Àngel i Joaquim Ginés, i més endavant amb uns amics espeleòlegs de Barcelona que vaig conèixer en un viatge al Pirineu i que els vaig convidar a venir a Mallorca. El meu interès perquè el GEM pugui comptar de nou amb una Secció d’Espeleologia em va dur a cercar la col·laboració de la Federació Balear d’Espeleologia l’any 2015. Finalment, ha estat possible, i comptarem amb l’ajuda del seu president, Guiem Mulet. Li vull agrair la seva paciència per la meva persistència. La secció programarà excursions per visitar coves, sempre amb el guiatge d’espeleòlegs experimentats de la FBE. Només podran participar-hi socis del GEM que estiguin federats a la FBE, la Federació Balear d’Espeleologia.

Tolo Verd Coll, Col·laborador secció Marxa Nòrdica

Tolo Verd Coll

COL·LABORADOR D’ACTIVITATS MARXA NÒRDICA

Els meus inicis a la marxa nòrdica (Nordic Walking) es remunten a febrer de 2009. Conegut com JUBILAT FENT ESPORT, començ a practicar aquesta modalitat esportiva amb els clubs Nordic Walking
Illes Balears, Nordic Walking Mallorca, Escola Espanyola de Nordic Walking i Nordic Walking Salut, de la qual vaig esser soci fundador. Som Instructor de l’Associació de Nordic Walking d’Espanya (ANE), amb Bernd Goldschmidt; instructor integral de Nordic Walking Original (ONWF); Original Nordic Walking Federation amb Marko Kantaneva i NPWEA Nordic Walking Original Espanya amb José Manuel Fernández Molina; instructor del mètode Bungy Pump de Nordic Walking amb Gun Nordfjell i José Manuel Fernández Molina; responsable de perfeccionar i confeccionar en col·laboració amb Silvia Espinosa i Xisco Fiol el primer reglament de nordic walking competitiu elaborat per l’Escola Espanyola
de Nordic Walking; director del Departament d’Àrbitres de l’Escola Espanyola de Nordic Walking.
L’Associació Espanyola de Nordic Walking (NPWEA) el 17 de maig del 2014 em va concedir el premi Bastons D’or; president del Comitè de Marxa Nòrdica de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada 2015 i 2016; instructor i àrbitre de competició de marxa nòrdica de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada; Insígnia de Plata de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada per la meva labor i dedicació a la Marxa Nòrdica, atorgada a Raixa (Bunyola) el 21 maig de 2022; guardó del Centenari de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada per la meva acció pionera en el desenvolupament de la Marxa Nòrdica dins la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, atorgada a Tavernes de la Valldigna (València) el 18 juny de 2022.

Núria, Damià, Aina, Pere Arnau i Neus Responsables d’activitats de Jovent

Núria, Damià, Aina, Pere Arnau i Neus

RESPONSABLE D’ACTIVITATS DE JOVENT

Núria, Damià, Aina, Pere Arnau i Neus, som un grup obert a joves federats d’entre 18 i 26 anys. La nostra intenció és fer activitats de muntanya de tot tipus, desde excursions i travesses a barrancs i escalada. A més volem aprofitar per posar en marxa projectes que ens facin il·lusió i participar en voluntariats lligats a la muntanya.

Grup Excursionista de Mallorca

Som una entitat dedicada a la pràctica i a la potenciació de les diferents especialitats esportives i ambientals que tenen com a marc d’actuació la muntanya.

Contacte

grupexcursionistamca@gmail.com

President

Mòbil +34 682 659 843

Horari d’atenció per telèfon: dilluns i dimecres de 18 a 20 hores.

Horari d’atenció per WhatsApp: 24 hores dilluns a diumenge.

Vicepresident

Mòbil +34 639 326 664

Informació per WhatsApp, se contestarà a partir de les 20 hores de dilluns a divendres.

Problemes i temes relacionats amb el web.

Direcció i horaris

Carrer dels Horts, Baixos 1.
07003. Palma, Illes Balears
Dilluns de 18.00 h a 20.00 h.
Agost tancat.