TKK – 20240630 TORRENT DE PAREIS – SA CALOBRA

TKK – 20240630 TORRENT DE PAREIS – SA CALOBRA
Informació General
Data excursió: 30/06/2024
Enllaç municipi: https://ca.wikipedia.org/wiki/Escorca
Municipi de sortida: Escorca
Descripció excursió:

Responsable: Xisca Palou i Xisco Mas (619108431). Guia: Mateu Palmer.

Aquesta ruta ens conduirà a través d’un dels més espectaculars barrancs d’Europa: el torrent de Pareis. Des d’Escorca hi ha una hora i quart de descens per un tirany pedregós fins al torrent de Lluc. Aviat, entre imponents parets rocoses, de fins a uns 400 metres, arribam a s’Entreforc, lloc on comença el torrent de Pareis.

Per dins un paradís de roca, gaudint d’una naturalesa quasi inaccessible, descendirem lentament entre, sobre i a través de blocs de pedra, passos estrets i rocosos i barreres de roca calcària; caminarem, botarem i desgrimparem fins al darrer tram, on ens passejarem sobre grava fins a la desembocadura.

Recorregut lineal de ±7 km amb un desnivell negatiu de 500 m i una durada aproximada d’entre 5 i 7 hores.

Inscripció: Cal confirmar conèixer, comprendre i acceptar el MIDE i la descripció tècnica. Cada participant ha de ser responsable i conscient de les seves aptituds per assumir les dificultats de l’excursió abans d’inscriure-s’hi.

ImprescindibleMotxilla, botes adequades al recorregut. Roba: capell o gorra, fulard o buff, muda seca. Beguda: 2 litres d’aigua. Aliments: energètics o fruits secs per picar, menjar per berenar. Bossa per a fems. Seguretat: farmaciola personal, manta tèrmica, siulet. Document que acrediti la llicència federativa o el document d’assegurança temporal.

RecomanableBastons plegables, guants, Compeed Ampollas, crema protectora solar, crema per a picades de grumers. Roba de bany, tovallola i ulleres de busseig.

Preu autocar: 20 €, bonificació abans de les 19 h del dilluns 24 del mes de juny, 17 €. Sortida de l’autocar: plaça del Tub a les 6.30 h (consultau el responsable de la Secció per a altres possibles llocs de recollida). Comptam amb un total de 30 places (de les quals ± 5 places per a no-socis ) per ordre d’inscripció.

Preu del dinar:  Al restaurant Brisamar: 24 €. Aquest any podrem triar, a part de la tradicional paella mixta o de verdures, un menú de plats de cuina.

Fotografía del GEM

Itinerari:

Escorca – camí des Burgar – torrent de Lluc – s’Entreforc – torrent de Pareis – port de sa Calobra, on dinarem amb els companys de No Frissam.

Preu soci/sòcia: 20 € - El preu de l’autocar és l’indicat, tant si s’usa complet com si només es fa un tram del recorregut. Però, si la inscripció i l’enviament del justificant de l’ingrés es fa abans de les 19.00 h del dilluns 24/06/24, el preu per als socis serà de 17 €.
Preu no soci/sòcia: 27 € (+5 € assegurança temporal, si escau) - El preu de l’autocar és l’indicat, tant si s’usa complet com si només es fa un tram del recorregut. Però, si la inscripció i l’enviament del justificant de l’ingrés es fa abans de les 19.00 h del dilluns 24/06/24, el preu per als no socis de 22 €.
Lloc de trobada: A les 06:30 hores a la plaça del Tub de Palma. Comptam amb un total de 30 places (de les quals ± 5 places per a no-socis ) per ordre d’inscripció.
Segon lloc de trobada: Consultau el responsable de la Secció per a altres possibles llocs de recollida.
Autocar: No
Dificultat sistema MIDE: Fes clic per veure les categories de la taula MIDE.
 VALORACIÓ DIFICULTAT SISTEMA MIDE
 Severitat del medi  
5  Hi ha molts factors de risc.
 Orientació a l’itinerari 
4  Exigeix navegació fora de traça.
 Dificultat en el desplaçament  
5  Requereix l’ús de les mans per a la progressió.
 Quantitat d’esforç necessari 
4  Entre 5 i 7 hores de marxa efectiva
 DESCRIPCIÓ TÈCNICA
5-7  Total hores de durada   
 Hores efectives
 Desnivell positiu (m)  
500  Desnivell negatiu (m) 
7  Distància horitzontal (Km)  
lineal  Tipus de recorregut

Formulari d’inscripció

17.00

Inscripció NO socis / sòcies.

Enviar un correu a grupexcursionistamca@gmail.com
indicant nom de l’excursió, dades personals i de contacte.

Se pot fer el pagament a través d’ingrés bancari, el número de compte és el següent: Caixa Colonya de Pollença ES36 2056 0004 4021 0321 8323

En aquest cas adjuntar comprovant bancari, en format jpg o pdf.

Podeu llegir la nostra normativa al següent enllaç. Quotes i Normes d’inscripció.

Grup Excursionista de Mallorca

Som una entitat dedicada a la pràctica i a la potenciació de les diferents especialitats esportives i ambientals que tenen com a marc d’actuació la muntanya.

Contacte

grupexcursionistamca@gmail.com

President

Mòbil +34 682 659 843

Horari d’atenció per telèfon: dilluns i dimecres de 18 a 20 hores.

Horari d’atenció per WhatsApp: 24 hores dilluns a diumenge.

Vicepresident

Mòbil +34 639 326 664

Informació per WhatsApp, se contestarà a partir de les 20 hores de dilluns a divendres.

Problemes i temes relacionats amb el web.

Direcció i horaris

Centre Flassaders
Carrer Ferreria, 10.
07002. Palma, Illes Balears
Dilluns de 17.30 h a 19.30 h.
Agost tancat.