DE SANTUERI A SANT SALVADOR

DE SANTUERI A SANT SALVADOR
Informació General
Data excursió: 04/06/2023
Enllaç municipi: https://ca.wikipedia.org/wiki/Felanitx
Municipi de sortida: Felanitx
Descripció excursió:

 Guia: Guillem Daviu, Miquel Serra i Joan Capellà Galmés / Responsable: Miquel Serra (608159099) / Guillem Daviu (610207568)

Primer, des de l’esplanada de davant el castell de Santueri, amb una curta pujada (15 minuts, 80 m de desnivell) pujarem al puig de s’Envestida (425 m, també anomenat el puig de sa Bastida), que és la millor talaia per observar el castell. Els diumenges el castell està tancat i no podrem visitar-lo. Després de berenar, retornarem a l’esplanada i començarem la ruta cap al santuari de Sant Salvador (478 m), on arribarem després d’unes 2 hores de caminada i superar un desnivell total d’uns 120 m. Abans de dinar, visitarem el monument més important del santuari: el retaule de la Passio Imaginis, el significat històric i artístic del qual ens serà explicat per Joan Capellà Galmés, en Joan de Randa. 

Sobre aquest retaule, a la Ruta Amagada número 59, de Jesús García Pastor, hi podem llegir: “La peça artísticament més important i preciosa del santuari de Sant Salvador de Felanitx és el seu retaule gòtic, primorosament esculpit en fina pedra arenisca, que representa la Passió de la Imatge, episodi miraculós esdevingut a Beirut en el segle VIII”.

Després de dinar, començarem la baixada del santuari pel camí vell de Sant Salvador o camí des Misteris, que ens permetrà arribar al cementeri de Felanitx, on ens recollirà l’autocar.

En total caminarem uns 11 km i haurem de superar un desnivell d’uns 200 m.

Itinerari:

Esplanada del castell de Santueri – puig de s’Envestida – esplanada del castell de Santueri – coll des Vent – barrera de Son Gall – santuari de Sant Salvador – camí Vell – cementeri de Felanitx.

El preu de l’autocar és l’indicat, tant si s’usa complet com si només es fa un tram del recorregut. Però, si la inscripció i l’enviament del justificant de l’ingrés es fa abans de les 19.30 h del dimecres, el preu per als socis serà de 10 €, i per als no socis de 15 €.

 

 

Preu soci/sòcia: 15 € - El preu de l’autocar és l’indicat, tant si s’usa complet com si només es fa un tram del recorregut. Però, si la inscripció i l’enviament del justificant de l’ingrés es fa abans de les 19.30 h del dimecres, el preu per als socis serà de 10 €, i per als no socis de 15 €.
Preu no soci/sòcia: 20 € (+5 € assegurança temporal, si escau) - El preu de l’autocar és l’indicat, tant si s’usa complet com si només es fa un tram del recorregut. Però, si la inscripció i l’enviament del justificant de l’ingrés es fa abans de les 19.30 h del dimecres, el preu per als socis serà de 10 €, i per als no socis de 15 €.
Lloc de trobada: A les 08:30 h amb autocar des de la plaça del Tub de Palma.
Segon lloc de trobada:
Autocar: Si
Dificultat sistema MIDE: Fes clic per veure les categories de la taula MIDE.
VALORACIÓ DIFICULTAT SISTEMA MIDE
Severitat del medi: 2 Horari sense aturades:  hores
Orientació a l’itinerari: 2 Desnivell positiu: – m
Dificultat en el desplaçament: 2 Desnivell negatiu: – m
Quantitat d’esforç necessari: 2 Distància horitzontal aprox.:  km
Tipus de recorregut: lineal

Formulari d’inscripció

Inscripció NO socis / sòcies.

Enviar un correu a grupexcursionistamca@gmail.com
indicant nom de l’excursió, dades personals i de contacte.

Se pot fer el pagament a través d’ingrés bancari, el número de compte és el següent: Caixa Colonya de Pollença ES36 2056 0004 4021 0321 8323

En aquest cas adjuntar comprovant bancari, en format jpg o pdf.

Podeu llegir la nostra normativa al següent enllaç. Quotes i Normes d’inscripció.

Grup Excursionista de Mallorca

Som una entitat dedicada a la pràctica i a la potenciació de les diferents especialitats esportives i ambientals que tenen com a marc d’actuació la muntanya.

Contacte

grupexcursionistamca@gmail.com

President

Mòbil +34 682 659 843

Horari d’atenció per telèfon: dilluns i dimecres de 18 a 20 hores.

Horari d’atenció per WhatsApp: 24 hores dilluns a diumenge.

Vicepresident

Mòbil +34 639 326 664

Informació per WhatsApp, se contestarà a partir de les 20 hores de dilluns a divendres.

Problemes i temes relacionats amb el web.

Direcció i horaris

Carrer dels Horts, Baixos 1.
07003. Palma, Illes Balears
Dilluns de 18.00 h a 20.00 h.
Agost tancat.