3. ETAPA – PUIG DE GALATZÓ (1.027 m)

3. ETAPA – PUIG DE GALATZÓ (1.027 m)
Informació General
Data excursió: 18/11/2023
Enllaç municipi: https://es.wikipedia.org/wiki/Andratx
Municipi de sortida: Andratx
Descripció excursió:

Guia / responsable: Tomeu Porcel (615425796, només WhatsApp).

Estan projectades 13 excursions recorrent el GR-221 per camins i tiranys ben fitats, que s’executaran durant l’any 2023 i 2024. Pujarem als cims més importants al llarg de tot el recorregut. Des de Sant Elm a Formentor. Gaudeix i coneix tota la serra de Tramuntana i els seus puigs més emblemàtics amb la col·laboració d’AraBalears de la mà del Grup Excursionista de Mallorca, GEM.

3a Etapa. Excursió lineal. Partirem del km 97 de la carretera Ma-10. Començarem l’excursió pes Boal de ses Serveres, ens aturarem a dos miradors i seguirem pujant pel pas de na Sabatera fins a arribar a dalt del puig de Galatzó, baixarem pel coll de sa Moleta Rasa i el pas des Cossis. De nou al km 97 de la carretera Ma-20, seguirem pel GR-221 fins a arribar a Estellencs.

En cas de no arribar a 21 participants, no podrem comptar amb el servei d’autocar. Hauríem de fer l’excursió amb cotxes dels participants, deixaríem cotxes a Estellencs abans de començar l’excursió al km 97 de la carretera Ma-10. NO FACEU CAP INGRÉS PER PAGAR L’AUTOCAR FINS QUE SAPIGUEM QUANTS D’INSCRITS SEREM.

Els NO-SOCIS han d’enviar un correu a grupexcursionistamca@gmail.com abans de les 19 h del dilluns dia 13 de novembre de 2023. Cal confirmar conèixer i acceptar el MIDE, les descripcions tècniques i els protocols del GEM de conducció i de seguretat, de responsabilitat inversa.

Els subscriptors del diari AraBalears han de fer la inscripció com si fossin NO-SOCIS, però tenen la quota de NO-SOCIS gratuïta. Únicament han de pagar l’assegurança temporal (5 €).

Imprescindible: motxilla, botes de muntanya que tapin els turmells. Roba: capell, fulard o buff, segona capa, impermeable i muda eixuta. Beguda: 2,5/3 litres. Menjar: aliments energètics i/o fruits secs per picar, per berenar i dinar. Seguretat: farmaciola personal, manta tèrmica, siulet i frontal. Bossa per fems. Document que acrediti estar en possessió de la llicència federativa o assegurança temporal.

Recomanable: Bastons. Protecció solar.

El preu de l’autocar és l’indicat, tant si s’usa complet com si només es fa un tram del recorregut. Però, si la inscripció i l’enviament del justificant de l’ingrés es fa abans de les 19.30 h del dimecres, el preu per als socis serà de 10 €, i per als no socis de 15 €.

Itinerari:

El cim del Galatzó ens permetrà gaudir de les vistes d’Estellencs, Galilea, es Capdellà, es Port d’Andratx, Calvià i la badia de Palma, els cims de sa Fita del Ram, la mola de s’Esclop i es Puntals de Planícia. El cim del Galatzó fa partió amb tres municipis: Estellencs, Puigpunyent i Calvià.

 

 

Preu soci/sòcia: gratuït. Autocar apart.
Preu no soci/sòcia: 5 € (+5 € assegurança temporal, si escau). Autocar apart.
Lloc de trobada: Els llocs de trobada i els horaris s’anunciaran a un grup de WhatsApp el dia abans de l’excursió (els inscrits autoritzen formar part d’un grup de WhatsApp per gestionar tota la informació relacionada amb l’excursió; igualment permeten la difusió de les fotografies a les xarxes socials del GEM).
Segon lloc de trobada:
Autocar: Si
Dificultat sistema MIDE: Fes clic per veure les categories de la taula MIDE.
VALORACIÓ DIFICULTAT SISTEMA MIDE
Severitat del medi: 
4 hi ha bastants factors de risc.
Orientació a l’itinerari:  4 exigeix caminar amb força traça.
Dificultat en el desplaçament:  4 – marxa per terrenys escalonats, irregulars, es precisa un bon equilibri.
Quantitat d’esforç necessari:  4 – 5 h hores de marxa efectiva, amb un desnivell pronunciat tant a la pujada com a la baixada.

 

DESCRIPCIÓ TÈCNICA
Total hores de durada 6:30 Total hores efectives 4:30
Desnivell positiu (m) 800 Desnivell negatiu (m) 980
Distància horitzontal (Km) 16 Distància amb altures (Km) 16
Tipus de recorregut lineal

Formulari d’inscripció

Inscripció NO socis / sòcies.

Enviar un correu a grupexcursionistamca@gmail.com
indicant nom de l’excursió, dades personals i de contacte.

Se pot fer el pagament a través d’ingrés bancari, el número de compte és el següent: Caixa Colonya de Pollença ES36 2056 0004 4021 0321 8323

En aquest cas adjuntar comprovant bancari, en format jpg o pdf.

Podeu llegir la nostra normativa al següent enllaç. Quotes i Normes d’inscripció.

Grup Excursionista de Mallorca

Som una entitat dedicada a la pràctica i a la potenciació de les diferents especialitats esportives i ambientals que tenen com a marc d’actuació la muntanya.

Contacte

grupexcursionistamca@gmail.com

President

Mòbil +34 682 659 843

Horari d’atenció per telèfon: dilluns i dimecres de 18 a 20 hores.

Horari d’atenció per WhatsApp: 24 hores dilluns a diumenge.

Vicepresident

Mòbil +34 639 326 664

Informació per WhatsApp, se contestarà a partir de les 20 hores de dilluns a divendres.

Problemes i temes relacionats amb el web.

Direcció i horaris

Carrer dels Horts, Baixos 1.
07003. Palma, Illes Balears
Dilluns de 18.00 h a 20.00 h.
Agost tancat.