2. ETAPA – MOLA DE S’ESCLOP (926 m).

2. ETAPA – MOLA DE S’ESCLOP (926 m).
Informació General
Data excursió: 14/10/2023
Enllaç municipi: https://es.wikipedia.org/wiki/Andratx
Municipi de sortida: Andratx
Descripció excursió:

Guia / responsable: Tomeu Porcel (615425796, només WhatsApp).

Estan projectades 13 excursions recorrent el GR-221 per camins i tiranys ben fitats, que s’executaran durant l’any 2023 i 2024. Pujarem als cims més importants al llarg de tot el recorregut. Des de Sant Elm a Formentor. Gaudeix i coneix tota la serra de Tramuntana i els seus puigs més emblemàtics amb la col·laboració d’AraBalears de la mà del Grup Excursionista de Mallorca, GEM.

2a Etapa. La segona etapa ens permetrà pujar al primer cim important de la Serra de Tramuntana, la mola de  s’Esclop, de 926 m, amb bones vistes al Puig Galatzó i tota la costa Andritxola. S’Esclop es historia degut l’astrònom Frasnçois Aragò, el qual va fer serviir una casa de pedra a dalt del cim durant la mesura del meridià i va ser acusat de ser un espia francès.

En cas de no arribar a 21 participants, no podrem comptar amb el servei del autocar. Hauríem de fer l’excursió amb cotxos particulars, deixant uns al km 97 abans de començar l’excursió al Coll de Sa Gramola. 

Imprescindible: motxilla, botes de muntanya que tapin els turmells. Roba: capell, fulard o buff, segona capa, impermeable i muda eixuta. Beguda: 2,5/3 litres. Menjar: aliments energètics i/o fruits secs per picar, per berenar i dinar. Seguretat: farmaciola personal, manta tèrmica, siulet i frontal. Bossa per fems. Document que acrediti estar en possessió de la llicència federativa o assegurança temporal.

Recomanable: Bastons. Protecció solar.

El preu de l’autocar és l’indicat, tant si s’usa complet com si només es fa un tram del recorregut. Però, si la inscripció i l’enviament del justificant de l’ingrés es fa abans de les 19.30 h del dimecres, el preu per als socis serà de 10 €, i per als no socis de 15 €.

Itinerari:

Excursió lineal. Partirem des Coll de Sa Gramola, seguirem el GR.221, fins Caseta Mola. Pujarem al Puig Mola de s’Esclop (926 m) i baixarem per el altre vessant per retrobar el GR-221. Acabarem l’excursió al km 97 de la Carretera Ma.10 baixant per sa Coma d’en Vidal.

 

 

Preu soci/sòcia: 15 € - El preu de l’autocar és l’indicat, tant si s’usa complet com si només es fa un tram del recorregut. Però, si la inscripció i l’enviament del justificant de l’ingrés es fa abans de les 19.30 h del dimecres, el preu per als socis serà de 10 €, i per als no socis de 15 €.
Preu no soci/sòcia: 20 € (+5 € assegurança temporal, si escau) - El preu de l’autocar és l’indicat, tant si s’usa complet com si només es fa un tram del recorregut. Però, si la inscripció i l’enviament del justificant de l’ingrés es fa abans de les 19.30 h del dimecres, el preu per als socis serà de 10 €, i per als no socis de 15 €.
Lloc de trobada: A les 08:00 h amb autocar o cotxes particulars a la plaça del Tub de Palma. (Els inscrits autoritzen formar part de un grup de WhatsApp per gestionar tota la informació relacionada amb la excursió, igualment permeten la difusió de les fotografies a les xarxes socials del GEM).
Segon lloc de trobada:
Autocar: Si
Dificultat sistema MIDE: Fes clic per veure les categories de la taula MIDE.
VALORACIÓ DIFICULTAT SISTEMA MIDE
Severitat del medi: 
4 hi ha bastants factors de risc.
Orientació a l’itinerari:  4 exigeix caminar amb força traça.
Dificultat en el desplaçament:  4 – marxa per terrenys escalonats, irregulars, es precisa un bon equilibri.
Quantitat d’esforç necessari:  4 – 5 h hores de marxa efectiva, amb un desnivell pronunciat tant a la pujada com a la baixada.

 

DESCRIPCIÓ TÈCNICA
Total hores de durada 6:30 Total hores efectives 4:30
Desnivell positiu (m) 750 Desnivell negatiu (m) 770
Distància horitzontal (Km) 11,50 Distància amb altures (Km) 12,50
Tipus de recorregut lineal

Formulari d’inscripció

Inscripció NO socis / sòcies.

Enviar un correu a grupexcursionistamca@gmail.com
indicant nom de l’excursió, dades personals i de contacte.

Se pot fer el pagament a través d’ingrés bancari, el número de compte és el següent: Caixa Colonya de Pollença ES36 2056 0004 4021 0321 8323

En aquest cas adjuntar comprovant bancari, en format jpg o pdf.

Podeu llegir la nostra normativa al següent enllaç. Quotes i Normes d’inscripció.

Grup Excursionista de Mallorca

Som una entitat dedicada a la pràctica i a la potenciació de les diferents especialitats esportives i ambientals que tenen com a marc d’actuació la muntanya.

Contacte

grupexcursionistamca@gmail.com

President

Mòbil +34 682 659 843

Horari d’atenció per telèfon: dilluns i dimecres de 18 a 20 hores.

Horari d’atenció per WhatsApp: 24 hores dilluns a diumenge.

Vicepresident

Mòbil +34 639 326 664

Informació per WhatsApp, se contestarà a partir de les 20 hores de dilluns a divendres.

Problemes i temes relacionats amb el web.

Direcció i horaris

Centre Flassaders
Carrer Ferreria, 10.
07002. Palma, Illes Balears
Dilluns de 17.30 h a 19.30 h.
Agost tancat.