Des de l’associació veïnal de Son Rapinya demanen que es faci propaganda de la propera manifestació que tindrà lloc aquest diumenge dia 9, exigint que s’obrin els camins tancats. Aquest acte començarà a les 10,30 a la benzinera de Son Rapinya. El GEM mantindrà per aquest diumenge les seves activitats previstes i feim difusió del comunicat de l’AAV Son Rapinya per si qualque soci desitja participar en aquesta convocatòria.
Benvolguts amics i amigues:
Com ja haureu vist al facebook i altres mitjans, l’Associació de Veïns de Son Rapinya ha convocat una manifestació per exigir l’obertura dels camins que encara segueixen tancats o oberts d’una forma molt precària.
Encara que estem tenint trobades de treball amb l’Ajuntament de Palma i volem pensar que hi ha voluntat per solucionar-ho, la veritat és que el dia d’avui:
a) El conegut actualment com “Camí del Colesterol”, en realitat un tram del Camí Reial de Puigpunyent, segueix tancat malgrat ser el més demandat pels veïns, sobretot per la gent que té més limitacions de mobilitat.
b) La pretensió que el camí es desviï per la part de fora del tancat que ha fet el golf, per zona ANEI, no és viable legalment i tampoc soluciona les necessitats de les persones que tenen més limitacions.
c) En el camí obert no s’han tret els blocs de formigó que es van fer per posar les portes.
d) La realitat és que el golf, a poc a poc, ha anat estenent el seu traçat i donant mossegades al territori, tancant camins transitats des de molt antic.
El problema no està solucionat. Som els veïns i veïnes, la ciutadania, la qual tenim la clau de les portes que ens tanquen el pas, els que hem d’exigir a l’Ajuntament que defensi els drets de la majoria i posi límit a l’especulació privada sobre el nostre patrimoni natural i cultural.
És l’Ajuntament el que ha d’imposar l’obertura dels camins i fixar de forma clara i inequívoca la titularitat pública, els drets de pas i el traçat d’aquests.
Per la defensa del nostre territori i del nostre patrimoni natural i cultural.
La manifestació està convocada pel diumenge vinent,
dia 9 d’abril, a les 10.30 h.
Sortirem des de la rotonda enfront de la gasolinera de Son Rapinya, travessarem tot el barri fins a la rotonda del CIDE i després la de Son Vida, on girarem a l’esquerra per bordar el gol pel vial, fins a enllaçar amb el camí del cementiri de la Vileta, per acabar davant de les portes que tanquen el camí, on es llegirà un manifest.
La Junta Directiva de l’A.VV. Son Rapinya