Cinema de Muntanya.

 Dijous, 9 de març a les 20 h al Teatre Municipal Catalina Valls:
Espiadimonis. Ascensió en solitari a la Patagònia xilena. Silvia Vidal. Catalunya. 50′.

 “Espiadimonis” (1.500 metres, A4/6b). Una ascensió en solitari a la paret de la “Serranía Avalancha” (Xile). L’aproximació i retorn va ser a través de la selva valdiviana, fins arribar a un llac d’on sorgei la paret. Dos mesos sola, sense cap mitjà de comunicació ni informació meteorològica i 32 dies de permanència en paret, sovint sota espectaculars cascades d’aigua. Col·loqui amb Silvia Vidal

Divendres, 10 de març a les 20 h al Teatre Municipal Catalina Valls:
Sunakali. Bhojraj Bhat. Nepal. 2014. 51’. VOSC

Premi Mountain Wilderness al film que millor ressalta la defensa dels espais naturals. Festival de Cinema de Muntanya de Torelló 2015.

Sunakali és el nom d’una nena apassionada pel futbol. Amb les seves amigues formen un equip per disputar el campionat nacional. Viuen a la regió de Mugu, a l’oest del Nepal, a 3.500 metres d’altitud. Una zona de les menys desenvolupades de l’Himàlaia on el 90% de dones són analfabetes. La passió pel futbol les ajudarà a moltes d’elles a assolir el seu somni.

Mira. Lloyd Belcher. Hong Kong. 2016. 42´. VOSC

El documental explica la història de Mira, una jove que ha crescut en un remot poblet de les muntanyes del Nepal. Després de formar part de la guerrilla maoista, en el retorn al poble, té lloc l´encontre amb un corredor de curses de muntanya que li fa veure les seves aptituds. Un viatge a través de la superació de les adversitats que la portarà a competir contra les millors corredores del món.