Cinema de Muntanya.

Aquest és el calendari d’aquesta setmana dins el Cicle de Cinema de Muntanya.

DIJOUS, 2 DE MARÇ: Teatre Municipal Catalina Valls. Passeig Mallorca, 9, Palma. 20,00 h JUREK. Pawel Wysoczanski. Polònia. 2015. 73´ VOSC

Premi Boreal i Flor de Neu de Plata al millor guió. Festival de Cinema de Muntanya de Torelló 2016.

Premi BBVA i Flor de Neu de Plata al millor film de muntanya. Estival de Cinema de Muntanya de Torelló 2016.

Jerzy Kukuczka ha estat un dels escaladors més forts de la història de l’alpinisme. Va escalar vuit mils en 17 ocasions i va obrir vies noves o a l':hivern. Va morir a la cara sud del Lhotse el 1989. El documental és el retrat del gran Jurek, fruit d’un llarg treball de recerca d’imatges, algunes d’elles inèdites, guardades a la televisió polonesa o bé d’amics que el varen conèixer.

 

DIVENDRES, 3 DE MARÇ Teatre Municipal Catalina Valls. Passeig Mallorca, 9, Palma. 20,00 h BAJO EL HIELO.LAS ENTRAÑAS DEL MONTBLANC. Biel i Carlos Sunyer. Mallorca. 2015. 62 Y

Documental basat en una expedició dels germans Sunyer a l’any 2015 al glaciar de Le Tour (massís del Mont Blanc). Es varen internar a les profunditats del glaciar i progressaren pel seu interior. Es tracta del glaciar suspès més llarg i amb més formació de seracs (blocs de gel inestables) d’Europa.

Banda sonora original interpretada en directe per Northern Cabin OST (Sergio Llopis, Joan Carles Cardell i Pablo Pascual).

Col·loqui amb Biel Sunyer, Carlos Sunyer i Sergio Llopis.